Basketbol AyakkabısıBasketbol Oyuncuları
Trend

Nike Kevin Durant Ayakkabılarının Tarihi – 1

NBA’in en parlak yıldızlarından Durant, lige 2007 yılında Seattle SuperSonics tarafından 2. Sıra draftıyla alınmıştı. Çaylak sezonundaki performansını yakaladığı 20.3 sayı ortalamasıyla göstermiş ve ‘Yılın Çaylağı’ ödülünü kazanmıştı. O yıl Nike ile yaptığı 7 yıllığına 60 milyon dolarlık anlaşma, Lebron’un ardından gelen en pahalı çaylak sözleşmesiydi. Durant; Seattle, Oklahoma, Warriors ve Brooklyn Nets kariyeri boyunca hep ligin üstünde bir oyuncu olmayı ve Nike ile yaptığı büyük kontratların hakkını vermeyi başardı. Peki bu süreçte Nike, KD’ye hangi ayakkabıları verdi detaylı inceleyelim.

 Nike Zoom KD 1

 Durant’in çaylak sezonunun ardından SuperSonics Oklahoma City’e taşındı ve takım Oklahoma City Thunder adını aldı. Nike bu nefis sezon ve yeni başlangıcı fırsat olarak görerek KD’nin ilk imzalı ayakkabısı olan Nike Zoom KD1’i lanse etti. Ön tarafındaki Zoom Air teknolojisiyle ünlenen modelin 9 farklı rengi satışa sunuldu. OKC Home ve Montrose Christian Lisesi gibi oyuncunun dünü ve bugününe referans veren renkler dışında Home Colorway gibi çift renkli özel serileri de görmüştük. Nike Zoom KD1, marka ve sporcunun bu seride ne kadar güçlü olabileceğinin ilk ipuçlarını vermişti.

Nike Zoom KD 2

 Kevin Durant’in 3. sezonu müthiş bir çıkışla sürdü. 2010’daki maç başı 30.1 sayı ortalamasıyla NBA tarihinin en genç skor lideri olmayı başarmış ve ilk kez All-Star’a seçilmişti. Tüm bunları başarırken tabi gözümüz bir yandan ayağındaki Nike Zoom KD2’lerdeydi. KD2’yi özel yapan ilk faktör bahsettiğimiz saha içi performanslar diğeriyse sonrasında KD7 ve KD14 gibi modellerde göreceğimiz bantlı kapatma ya da cırt cırtlı dediğimiz kayışlı sistemin ilk kez bu kadar başarıyla uygulanmasıydı.

 Nike Zoom KD 3

KD3, Nike Flywire teknolojisinin bu seride kullanıldığı ilk model oldu. Flywire teknolojisini, ayakkabının üst bölümünden yanlara doğru sarkan köprü halatlarına benzetebiliriz. Bu iplikler liften yapılıyor ve ayakkabın gerilip esnemesini ve tekrar eski haline dönebilmesini sağlıyor. En önemlisi de oldukça hafif. KD3 için unutulmayacak anılardan birisi de Nike’ın ilk kez NikeiD ile müşterilerine kendi renk tasarımlarını yapabilme fırsatı sunmasıydı.

Nike Zoom KD 4

 2011-2012 NBA sezonunu takip edenler KD4’ü muhtemelen hiç unutmayacaklar. KD, James Harden ve Russell Westbrook triosuyla OKC, Los Angeles Lakers’ı Dallas’ı ve Spurs’ü geçerek NBA Finali oynamıştı.

 Nike, dünyanın en çok bilinen oyuncak silah markası Nerf ile ortaklık ederek lifestyle basketbol ayakkabılarına olan ilgiyi tartmıştı. Nike KD4 Nerf ile sneaker fanlarının bu tarz ortaklıklara olan sıcaklığı kanıtlanmış oldu. Öte yandan KD serisinde çok tanıdık bir renk olan Aunt Pearl, ilk kez bu yıl sneakera dönüşmüş ve hepimiz Kevin Durant’in Aunt Pearl’e duyduğu büyük saygıyla tanışmıştık.


 Nike KD 5 – V

Nike KD5 bu serinin devrim noktalarından biriydi. İsmiyle müsemma, bu ortaklıkta zoom isminin kaldırıldığı ilk yıldı. Yine ilk dört modelin aksine KD5 yüksek bilekli (high-top) tasarlanmıştı. Nike hem sporcusunun etkisine hem de ürünün isim gücüne inanarak zoom ismini kaldırmış, cesurca bir tasarımla ürünü high-top çıkarmış ve ilk kez bu seride bir çift KD’yi 100$ bandının üstünde bir fiyatla satışa çıkarmıştı. Neresinden baksanız dönüm noktası.

Nike Zoom KD 6

 2013-14 sezonunda Durant NBA’de unutulmaz bir sezon geçirdi ve MVP oldu. Biri Golden State potasına olmak üzere 2 maçında 50 sayı barajını da aşmıştı. Ayakkabıyla ilgili en dikkat çekici nokta colorwaylerdi, Zoom KD6’nın birbirinden keyifli pek çok rengi piyasaya sürülmüştü. Emin değilim ama belki de o yıllarda en fazla farklı rengi üretilen modeldi. Low top dediğimiz düşük bilekli model, Flywire teknolojisiyle donatılmıştı. Üst yapısının ekstra ince dokusu ve tabanı ortaya bağlayan 3 parça ekle parke tutuşu, zemin tutuşu üst düzey bir modeldi. Sadece forvetlerin değil guardların da sık kullandığı çevik yapılı Nike Zoom KD6 hala iyi anılan basketbol performans ayakkabılarından.
 Öne çıkan renkler arasında Nike Zoom KD 6 Meteorology, KD6 Christmas, Nike KD6 What the KD ve Illusion renklerini sayabiliriz.


Nike KD 7

 KD7 ile birlikte bizim cırt cırt dediğimiz strap bağlama yapısı geri döndü. Bu cırt cırt kolay yırtıldığı gerekçesiyle kullanıcılardan iyi yorumlar almamıştı, o günden KD14’e kadar Nike bu bağlama biçiminden uzak durdu. Nike KD7’nin maalesef iyi anıları olmadı çünkü Kevin Durant sakatlandı ve Oklahoma uzun yıllar sonra ligde playoff dahi yapamadı. Topuk tarafında Zoom Air teknolojisi görünür biçimde tasarlanmıştı. 


BU YAZI KD 8-15 ARASI MODELLERİN İNCELEMESİ İLE DEVAM EDECEK…

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu